Upojnici zvuka

Vertikalni akustički upojnici zvuka koriste se kao ovješeni paneli u prostorima ispod stropa, gdje djelotvorno apsorbiraju zvuk njegovim upijanjem. Snizuju odjek u prostorima, čime pada razina buke i poboljšavaju se svi akustički parametri prostora (vrijeme reverberacije, jasnoća, definicija, razumljivost govora, ujednačenost zvučnog polja…).

Njihova upotreba je primarno u akustičkoj obradi sportskih i višenamjenskih dvorana te proizvodnoj oblasti, ali se primjenjuju i u drugim prilikama kada je potrebno postignuti maksimalnu absorpciju zvuka, te time sniziti razinu buke u prostoru.

UP-01 upojnik zvuka

UP-01 prizmatični upojnik zvuka sastoji se od jezgre od negorive mineralno-vlaknaste jezgre s vlaknima okrenutim u smjeru upada zvuka.

Standardne dimenzije upojnika zvuka su 1000x600x300 mm. Moguće su i druge dimenzije po dogovoru.

UP-01 prizmatični upojnici zvuka imaju visoki stupanj apsorpcije zvuka na niskofrekventnom području. Jedan upojnik ima ekvivalentnu moć upijanja zvuka kao 5-6 m2 klasičnih apsorpcionih ploča.

Vanjska obloga uopjnika je iz specijalnog, negorivog brodskog platna. Bočne strane su zatvorene od perforiranog lima, radi povećanja apsorpcije zvuka u niskofrekventnom području.

Standardne boje upojinka su siva, bijela i bež. Boja poklopca je po izboru u skladu s RAL bojama.


UP-02 upojnik zvuka

UP-02 cilindrični upojnik zvuka sastoji se od jezgre od negorive mineralno-vlaknaste jezgre s vlaknima okrenutim u smjeru upada zvuka.

Standardne dimenzije cilindričnog upojnika zvuka su Ø300×1000 mm. Moguće su i druge dimenzije po dogovoru.

UP-02 cilindrični upojnici zvuka imaju visoki stupanj apsorpcije zvuka na srednjefrekventnom području. Jedan upojnik ima ekvivalentnu moć upijanja zvuka kao 4-5 m2 klasičnih apsorpcionih ploča.

Vanjska obloga uopjnika je iz specijalnog, negorivog brodskog platna. Bočne strane su zatvorene od perforiranog lima, radi povećanja apsorpcije zvuka u srednjefrekventnom području.

Standardne boje upojinka su siva, bijela i bež. Boja poklopca je po izboru u skladu s RAL bojama.


UP-BAF upojnik zvuka

UP-BAF upojnik zvuka sastoji se od negorive mineralno-vlaknaste jezgre obostrano kaširane sa Akuglas ili Polar staklotkaninom u bijeloj ili crnoj boji.

Standardne dimenzije UP-BAF upojnika zvuka su 1200x600x50 mm. Moguće su i druge dimenzije po dogovoru.

Izrađuje se u dvije varijante: sa metalnim okvirom i bez. U varijanti bez okvira donji rub je zaobljen dok su bočni rubovi tvrdi.

UP-BAF upojnik zvuka imaju visoki stupanj apsorpcije kao što se vidi u priloženom dijagramu.


Akustički program: