O firmi

O nama

Firma RAIRiječki Akustički Inžinjering, ustanovljena je 1972. godine. Prije toga, njezini osnivači su desetak godina sa razvojnom službom radili na rješavanju problema buke i vibracija u području brodogradnje. Firma je specijalizirana za redukciju buke na samim izvorima.

Brod je najsloženiji proizvod ljudske djelatnosti. Na brodu postoji više od 50 izvora buke čije razine prelaze 100 decibela. U strojarnici broda buka se kreće između 110-118 decibela. U salonima i brodskim kabinama na udaljenosti od 6 do 8 m od strojarnice, prema propisima razine buke smiju iznositi 50 – 60 decibela.

Brodski zvučno izolirani materijali moraju biti lagani, tanki, negorivi i otporni na morske klimatske uvjete.

RAI je tvrtka sa dugogodišnjom tradicijom i iskustvom na podrucjima akustike i vibracija. U posljednjih 30 godina, rai razvija i proširuje svoj brodski proizvodni program. Za to vrijeme RAI je učvrstio svoju poziciju na domaćem tržištu kao pouzdan i konkurentan dobavljac.

Brodski proizvodni program se sastoji od plivajućih podova, vatrootpornih panela, vatrootpornih vrata, brodskih prozora, prigušivača buke ispuha brodskih motora i kotlova, antivibracijskih elemenata i brodskih ledenica.


Get Macromedia Flash Player

ISO 9001:2000

Get Macromedia Flash Player

Izrada: Web Studio